Over ons

Vakwerkhuisartsen praktijk ligt centraal in het dorp Wijlre aan het van Wachtendonckplein naast het Wielderhoes. De praktijk is al meer dan 25 jaar in dit pand gevestigd.

Wie zijn er werkzaam in de praktijk?

Medewerkers

drs. S. Koopmans huisarts
Huisarts
Big-nr 29022169501

drs. S. Koopmans

Sinds Augustus 1994 werk ik als huisarts in Wijlre, in eerste instantie als vervanger van dhr. Martens, daarna samen met mevr. van Dyck en later mevr. van der Sluis. Nu samen met...

Lees meer...

Sinds Augustus 1994 werk ik als huisarts in Wijlre, in eerste instantie als vervanger van dhr. Martens, daarna samen met mevr. van Dyck en later mevr. van der Sluis. Nu samen met mevr. dr. Hellenthal. Het huisartsen vak heb ik altijd parttime gedaan, in eerste instantie 2,5 dag per week, recent 3 dagen per week.

Naast huisarts ben ik ook SCEN-arts, ik doe de second opinion bij euthanasie, en ben ik werkzaam als docent op het Universiteit Maastricht, waar ik met name coassistenten begeleid tijdens hun stage bij de huisarts; maar deze twee activiteiten doe ik in principe buiten de praktijk om.

Binnen de praktijk heb ik speciale interesse in de Astma en COPD zorg, over dit onderwerp geef ik ook regelmatig les aan praktijkondersteuners en huisartsen binnen de regio. Daarnaast heb ik ook interesse in de kleine chirurgie, maar met de komst van mevr. dr. Hellenthal zal dit waarschijnlijk wat naar de achtergrond gaan.

Privé woon ik in Maastricht met mijn vrouw, de kinderen zijn de deur uit, maar we mogen wel genieten van een kleinzoon waar we oppas van zijn.

dr. F.A.M.V.I. Hellenthal huisarts
Huisarts
BIG-nr 89064138401

dr. F.A.M.V.I. Hellenthal

Geboren in Nijmegen en opgegroeid in ’s Hertogenbosch. Voor mijn studie geneeskunde koos ik bewust voor het Zuiden, de Universiteit Maastricht. Na mijn...

Lees meer...

Geboren in Nijmegen en opgegroeid in ’s Hertogenbosch. Voor mijn studie geneeskunde koos ik bewust voor het Zuiden, de Universiteit Maastricht. Na mijn studie deed ik promotie onderzoek naar het voorspellen van groei en scheuren van een verwijding van de grote lichaamsslagader (abdominaal aorta aneurysma). In 2012 promoveerde ik aan de Universiteit van Maastricht. Daarnaast doorliep ik de opleiding Algemene Heelkunde met aandachtsgebied vaatchirurgie in het MUMC en het Zuyderland Ziekenhuis locaties Geleen en Heerlen.

In 2016 besloot ik om van carrière te veranderen en starte ik met de opleiding tot huisarts, wederom aan de Universiteit Maastricht. In 2019 ronde ik met succes de opleiding af en startte onder andere in Wijlre en Mechelen als waarnemend huisarts.

Naast mijn werk als huisarts, werk ik ook op het Pluspunt Medisch Centrum te Kerkrade waar ik kleine chirurgische en proctologische ingrepen doe. Naast de algemene huisartsgeneeskundige zorg heb ik proctologie, chirurgie, oogheelkunde, ouderenzorg en cardiovasculair risicomanagement als aandachtsgebieden.

Samen met mijn echtgenoot (KNO-arts), 4 kinderen en dieren woon ik met veel plezier in Mechelen.

Doktersassistente en Praktijkondersteuner Somatiek

Patty Schijns

Ik ben al vele jaren werkzaam in de praktijk, begonnen als doktersassistente en in 2004 de opleiding praktijkondersteuner afgerond aan Zuyd Hogeschool te Heerlen...

Lees meer...

Ik ben al vele jaren werkzaam in de praktijk, begonnen als doktersassistente en in 2004 de opleiding praktijkondersteuner afgerond aan Zuyd Hogeschool te Heerlen.

Ik bied zorg en ondersteuning aan mensen met een chronische aandoening. Ik heb eigen spreekuren en bezoek mensen thuis. De huisarts blijft wel altijd verantwoordelijk voor de behandeling en het voorschrijven van medicijnen.
Mijn aandachtsgebieden zijn diabetes mellitus, astma, COPD en ouderenzorg.

Doktersassistente Silvia Jansen
Doktersassistente

Silvia Jansen

Na 21 jaar werkzaam te zijn geweest als leerkracht in het basisonderwijs ben ik in maart 2020 gestart met de opleiding tot doktersassistente...

Lees meer...

Na 21 jaar werkzaam te zijn geweest als leerkracht in het basisonderwijs ben ik in maart 2020 gestart met de opleiding tot doktersassistente. In juni 2021 heb ik mijn diploma behaald. 

Vanaf 1 juni kom ik het team versterken. Op maandag, dinsdag en woensdag kunt u mij tegenkomen in de praktijk en help ik u graag verder!

Samen met mijn man en kinderen woon ik in Wijlre. In mijn vrije tijd ga ik graag wandelen en hardlopen.
Doktersassistente Michelle Noteborn
Doktersassistente

Michelle Noteborn

Sinds 2006 werk ik als gediplomeerd doktersassistente in verschillende solo- en groepspraktijken. In 2013 gestopt als doktersassistente om...

Lees meer...

Sinds 2006 werk ik als gediplomeerd doktersassistente in verschillende solo- en groepspraktijken. In 2013 gestopt als doktersassistente om als mantelzorger terminale zorg te bieden en een carrièreswitch te maken. In 2013 opleiding ondernemer pension, asiel, kennel in Barneveld afgerond en een eigen onderneming gestart.

In 2015 ben ik op de Huisartsenpost Heerlen gestart en combineerde ik het werk als doktersassistente met een eigen onderneming. In 2018 behaalde ik het NTS triagediploma. Sinds november ben ik 2020 parttime werkzaam in Wijlre. Mijn ambitie is om in de nabije toekomst te starten met de opleiding praktijkondersteuner.

Samen met mijn dochter en hondjes woon ik in Eperheide.

Bente praktijkondersteuner Somatiek
Praktijkondersteuner Somatiek

Bente Radermacher

Ik woon in landgraaf samen met mijn vriend. In 2016 ben ik begonnen met werken als doktersassistente, dit werk doe ik nu nog steeds bij pluspunt...

Lees meer...

Ik woon in landgraaf samen met mijn vriend. In 2016 ben ik begonnen met werken als doktersassistente, dit werk doe ik nu nog steeds bij pluspunt medisch centrum in Kerkrade. Na een tijd zocht ik meer uitdaging in mijn baan en ben ik begonnen met de opleiding praktijkondersteuner. Deze heb ik eind 2021 afgerond en toen ben ik meteen in januari in de praktijk begonnen als praktijkondersteuner CVRM. Ik ben iedere maandag op de praktijk te vinden.

In mijn vrije tijd ben ik graag buiten, doe ik veel aan sporten en hou ik van lekker koken.

Susan Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg
Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg

Susan Steijns

Hallo, mijn naam is Susan Steijns, moeder van Luca en Ella. Samen met mijn vriend en onze prachtige kinderen wonen we in Amby. Mijn vrije tijd spendeer ik voornamelijk..
Lees meer...

Hallo, mijn naam is Susan Steijns, moeder van Luca en Ella. Samen met mijn vriend en onze prachtige kinderen wonen we in Amby. Mijn vrije tijd spendeer ik voornamelijk met mijn gezin. Ik hou van fotografie en geniet van de grote en kleine geluksmomenten.

In 2014 ben afgestudeerd als psycholoog aan de Universiteit van Maastricht, specialisatie Kind & Jeugd. Sinds 2016 ben ik werkzaam als POH-GGZ binnen de huisartsenpraktijk in Wijlre, waar ik het enorm naar mijn zin hebt. In mijn functie als praktijkondersteuner GGZ probeer ik samen met jongeren, volwassenen als ouderen, naar oplossingen te zoeken voor hun problemen, een luisterend oor te bieden en bepaalde inzichten/handvatten mee te geven. Tevens begeleid ik samen met dr. Koopmans patiënten in het stoppen met roken, mocht je interesse hebben. Ik ben 1x per week, meestal op de maandag en elke eerste woensdag van de maand aanwezig in de huisartsenpraktijk. Dus zit je niet lekker in je vel, loop je tegen bepaalde problemen aan of kun je wel wat steun/tips gebruiken dan ben je van harte welkom op mijn spreekuur.

Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg

Amy van Wieringen

Ik ben ervaren hulpverlener binnen de geestelijke gezondheidszorg en richt mij op het helder krijgen van psychische aspecten van gezondheidsproblematiek...

Lees meer...

Ik ben ervaren hulpverlener binnen de geestelijke gezondheidszorg en richt mij op het helder krijgen van psychische aspecten van gezondheidsproblematiek. Doordat ik in aanraking ben gekomen met alle facetten van de zorg kon mijn visie op wat goede zorg is, verder ontwikkelen. Hiermee ontstond de behoefte om er een eigen invulling aan te geven, wat ik in praktijk kan brengen als praktijkondersteuner GGZ. Dit houdt o.a. in: het bieden van kortdurende begeleiding, psycho-educatie, een goede doorverwijzing, continuïteit van zorg, casemanagement en preventie. Kenmerkend voor mij is toegankelijkheid, nieuwsgierigheid en ondersteunend zonder over te nemen.
Praktijk Manager Jolina Heijmans
Praktijk Manager

Jolina Heijmans

In 2008 heb ik mijn masteropleiding Neuropsychologie aan de Universiteit Maastricht succesvol afgerond. Al snel wist ik dat ik niet therapeutisch...

Lees meer...

In 2008 heb ik mijn masteropleiding Neuropsychologie aan de Universiteit Maastricht succesvol afgerond. Al snel wist ik dat ik niet therapeutisch aan de slag wilde als Psycholoog en heb ik mijn loopbaan verder vormgegeven in de richting van beleid en management. Gedurende 10 jaar heb ik binnen de GGZ diverse functies gehad op dit gebied en via Hogeschool Zuyd een tweejarige managementopleiding afgerond in 2021. Sinds 2021 werk ik als Praktijkmanager via Huisartsen OZL in diverse huisartspraktijken in Heerlen en het Heuvelland, waaronder Huisartsenpraktijk Wijlre. Daarnaast ben ik ook actief als Wijkmanager in deze regio’s.

Stagiaires

Het kan voorkomen dat u stagiaires ontmoet in de praktijk, omdat wij een erkend leerbedrijf zijn. Wij leiden in onze praktijk doktersassistenten en praktijkondersteuners op.